1(2)

Nyheter

Når hadde du sist gang du hadde dress?

Kyss det skarpt skreddersydde herretøyet, slirekjolene og høye hæler farvel.

Den nye virkeligheten hjemmefra har raskt rekalibrert motekoden for profesjonell klær, og det skaper problemer for forhandlerne som selger formelle kontorklær.

Den 8. juli begjærte Brooks Brothers, den 202 år gamle herreklærforhandleren som har kledd 40 amerikanske presidenter og er synonymt med det klassiske Wall Street-bankerutseendet, konkurs da etterspørselen etter dresser falt midt i pandemien.

I mellomtiden fortalte Ascena Retail Group, som eier Ann Taylor og Lane Bryant kleskjeder, til Bloomberg at de vurderer alle alternativer for å holde seg flytende etter at virksomheten ble hardt rammet av tilbaketrekking i kleskjøp, inkludert kontorklær.Ascena planlegger angivelig å stenge minst 1200 butikker.Den har 2800 lokasjoner i USA, Canada og Puerto Rico.

Turbulensen har fanget Men's Wearhouse også.Med mer enn 10 millioner menn som har mistet jobben og flere millioner jobber hjemmefra de siste månedene, er det neppe en prioritet å kjøpe en dress.Tailored Brands, som eier Men's Wearhouse, kan være en annen forhandler som er i ferd med å tenke konkurs.

Med flere arbeidssamtaler og teammøter som nå finner sted hjemmefra, har kontorklær blitt desidert mer avslappet.Det er et skifte som har pågått i årevis.

Pandemien kan ha avsluttet formaliteten for alltid.

"Virkeligheten er at trender for arbeidsklær har endret seg en stund nå, og dessverre var pandemien den siste spikeren i kista," sa Jessica Cadmus, en New York-basert stylist hvis kunder hovedsakelig jobber i finansbransjen.

Selv før den nasjonale nedleggelsen, sa Cadmus at klientene hennes ønsket et mer avslappet arbeidsutseende."Det skjedde et enormt skifte mot business casual," sa hun.

I fjor annonserte Goldman Sachs at de ansatte kunne begynne å kle seg ut til kontoret.Wall Street-firmaet har historisk sett favorisert skjorter og dresser med krage.

"Så da Covid-19 rammet og folk ble tvunget til å jobbe hjemmefra, ble det en absolutt stopp i å kjøpe formelt arbeidstøy," sa Cadmus."Vekten fra mine kunder er nå på polert loungewear, hvor passformen ikke er like skreddersydd og komfort er nøkkelen."

De mannlige kundene hennes, sa hun, leter etter nye skjorter, men ikke bukser."De spør ikke om sportsfrakker, dresser eller sko. Det er bare skjorter," sa hun.Kvinner vil ha statement-kjeder, øredobber og brosjer i stedet for dresser og kjoler for et mer sammensatt utseende for videosamtaler.

Noen mennesker skifter ikke engang pysjamasen.I juni fortalte 47 % av forbrukerne markedsundersøkelsesfirmaet NPD at de har på seg de samme klærne gjennom det meste av dagen mens de er hjemme under pandemien, og nesten en fjerdedel sa at de likte å bruke aktive klær, nattøy eller loungewear mesteparten av dagen.


Innleggstid: 30. mai 2023
logoico